Teamleider Speciaal Onderwijs

Functieomschrijving

Ben jij de teamleider die ervoor zorgt dat medewerkers hun talenten optimaal kunnen inzetten voor onze leerlingen? Ben je enthousiast en loop je niet weg voor een flinke dosis verantwoordelijkheid? Kom dan de leiding van onze school Fortaal in Utrecht versterken. Voor deze school zijn we op zoek naar een


Teamleider

(0,8-1,0 fte)


Wie zoeken wij?

Wij zoeken een teamleider met leidinggevende ervaring, (bij voorkeur) in het onderwijs. Daadkracht, focus op kwaliteit en coachend leidinggeven zijn de sleutelwoorden voor deze functie. Je geeft leiding aan het onderbouwteam met ongeveer 25 professionals. Met je team vertaal je het Auris-beleid naar ontwikkelingen in de school en manier van werken in de praktijk. Je realiseert resultaten en kwaliteit binnen de grenzen van beschikbare tijd. Samen met je collega-teamleiders ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de school.


Jij zorgt ervoor dat jouw team zich kan richten op kwaliteit: de beste ondersteuning bieden aan alle leerlingen binnen de school. Jij stimuleert ontwikkeling van de professionals in lijn met onze lerende organisatie; je faciliteert het teamleren dat past bij Auris als expertiseorganisatie. Dit doe je door jouw team vertrouwen te geven én te inspireren. Doen wat je zegt en zeg wat je doet. Jij voelt als geen ander aan wat er nodig is in het team en hoe dit te bereiken. Jij faciliteert jouw team om hierin ook zelf initiatief te nemen en stuurt bij waar dat nodig is. Je schept een werkomgeving waarin de kernwaarden samen, zorgvuldig en slagvaardig zichtbaar zijn. Daarbij heb je scherp oog voor talent, ambities en ontwikkelmogelijkheden binnen jouw team. Je beschikt over netwerkvaardigheden, zodat je bijdraagt aan samenwerking en kennisontwikkeling binnen Auris en met de ketenpartners.


Auris

Auris is een onderwijs- en zorgorganisatie voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en kinderen die doof of slechthorend zijn. Auris biedt zorg en onderwijs op maat. Dit doen we op onze scholen, in ambulante dienstverlening en op onze zorglocaties. Ook doet Auris onderzoek en zijn wij met trots een expertiseorganisatie; daarin draait het om evidence informed werken. Kijk voor meer informatie op onze website.


Auris Fortaal

Auris Fortaal biedt speciaal onderwijs voor ongeveer 170 leerlingen van 4 tot 13 jaar. Zij hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of zijn doof/slechthorend. Binnen ons onderwijs staat de leerling centraal. Wij zien de leerling als een uniek en sociaal mens, met eigen karaktereigenschappen en kwaliteiten. Doel van ons onderwijs is onze leerlingen te ondersteunen in hun ontwikkeling zodat ze optimaal kunnen meedoen in maatschappij. Als het mogelijk is helpen we de kinderen na verloop van tijd weer mee te doen in het regulier onderwijs. Hier vind je meer informatie over onze school.

Functievereisten

Wat bieden wij jou
Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte je verder te ontwikkelen tot teamleider cluster 2-onderwijs. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continue in ontwikkeling bent.
Daarnaast biedt Auris jou:

 • een professioneel team van ervaren en betrokken medewerkers
 • collegiale samenwerking met de collega-teamleiders in de regio
 • ondersteuning door de verantwoordelijke regiodirecteur
 • scholingsmogelijkheden en studiefaciliteiten
 • een professionele onderwijsleeromgeving waarin talenten benut worden
 • salaris conform de CAO PO schaal D11, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.329,- bruto per maand bij een fulltime werkweek, met daar bovenop een tijdelijke aanstellingstoelage van € 413,- bruto (o.b.v. 40 uur) bovenop het salaris
 • een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd


Wie ben jij

Jij bent een ervaren leidinggevende met focus op teamleren en kwaliteit. Je weet wat je wilt bereiken en je doet dat door samen met je team heldere lijnen uit te zetten en verantwoordelijkheid voor kwaliteit ook bij de professionals te leggen. Daarnaast neem je mee:

 • bij voorkeur een afgeronde opleiding schoolleider
 • affiniteit met leidinggeven in een complexe organisatie
 • kennis van en ervaring met het begeleiden van professionals in het onderwijs
 • bij voorkeur inhoudelijke kennis van het speciaal onderwijs (SO) en over Passend Onderwijs
 • een dienstverlenende instelling en heldere communicatievaardigheden
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met jou. Klik op onderstaande knop om te reageren tot maandag 13 februari. De vacature is zowel intern als extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang bij geschiktheid. Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Annelies de Leeuw (regiodirecteur Midden) via a.d.leeuw@auris.nl of 06 55114530. Een assessment is onderdeel van de procedure. De gesprekken zijn gepland op vrijdag 17 februari in de middag en op maandag 20 februari in de ochtend.


Komt jouw sollicitatie binnen na de sluitingsdatum, 13 februari a.s., dan wordt jouw sollicitatie niet meegenomen in de eerste selectieprocedure. Mochten we er niet uitkomen met de geschikte kandidaten dan nemen we alsnog jouw sollicitatie in behandeling.