Teamleider Speciaal Onderwijs (0,8- 1,0 fte)

Functieomschrijving

Auris Taalfontein

Binnen Auris Taalfontein geeft een enthousiast team van leerkrachten, onderwijsassistenten, logopedisten en ondersteuners onderwijs aan kinderen met een communicatieve beperking. De kinderen, in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, hebben een taalontwikkelingsstoornis, soms in combinatie met slechthorendheid en/of bijkomende problematiek. Binnen Auris Taalfontein staat het kind centraal. Wij zien het kind als een uniek en sociaal mens, met eigen karaktereigenschappen, kwaliteiten, mogelijkheden en onmogelijkheden. Ons onderwijs ondersteunt de totale ontwikkeling van kinderen.


Wat voor Teamleider zoeken wij?

Wij zoeken ter uitbreiding van het MT een teamleider met daadkracht. Focus op kwaliteit en coachend leidinggeven zijn de sleutelbegrippen voor deze functie. Je werkt samen met jouw collega-teamleiders aan een sterk, gemotiveerd en hecht team. In deze rol ben je, onder verantwoordelijkheid van de regiodirecteur, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de school.


Jij zorgt ervoor dat jouw team zich kan richten op waar het goed in is: de beste ondersteuning bieden aan alle kinderen binnen de school. Dit doe je door jouw team vertrouwen te geven én te inspireren. Doe wat je zegt en zeg wat je doet. Jij voelt als geen ander aan wat er nodig is in het team en hoe dit te bereiken. Jij faciliteert jouw team om hierin ook zelf initiatief te nemen en stuurt bij waar dat nodig is. Als teamleider komt er dagelijks veel op je af. Je kunt daarom goed schakelen op verschillende niveaus, snel handelen in onverwachte situaties en geeft niet snel op.


Je schept een werkomgeving waarin de kernwaarden van Auris “samen, zorgvuldig en slagvaardig” in de dagelijkse uitvoering van het werk zichtbaar zijn. Daarbij houd je ook altijd oog voor talent, ambities en ontwikkelmogelijkheden binnen jouw team. Ook beschik jij over goede netwerkvaardigheden, zodat samenwerking en kennisontwikkeling met andere organisaties in de regio wordt versterkt.


Wat bieden wij jou?

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continue in ontwikkeling bent.

Daarnaast biedt Auris jou:

 • een professioneel team van ervaren en betrokken medewerkers
 • collegiale samenwerking met de collega teamleiders in de regio
 • ondersteuning door de verantwoordelijke regiodirecteur
 • scholingsmogelijkheden en studiefaciliteiten
 • een professionele onderwijsleeromgeving waarin talenten benut worden
 • salaris conform de cao PO, schaal D11. Daar bovenop ontvang je een maandelijkse arbeidsmarktkrapte-toelage die het salaris aanvult tot de max. L12 naar rato op basis van een fulltime dienstverband
 • een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd

Functievereisten

Wie ben jij?

Jij bent een teamleider met aandacht voor je teamleden en focus op kwaliteit. Je betrekt jouw team actief om tot de beste resultaten te komen. Daarnaast neem je mee:

 • bij voorkeur een afgeronde opleiding schoolleider
 • een dienstverlenende instelling en heldere communicatievaardigheden
 • affiniteit met de rol van teamleider in een complexe organisatie
 • kennis van en ervaring met het begeleiden van professionals in het onderwijs
 • bij voorkeur kennis en/of affiniteit met leerlingenzorg
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


De misse van Auris

Als je doof of slechthorend bent, heeft dat invloed op wie je bent. En op je rol in de samenleving. Hetzelfde geldt als je een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebt. Wanneer jij of je omgeving daardoor hinder ervaart, kun je bij Auris terecht. Samen zorgen wij dat jij effectief meedoet in de samenleving. Wij doen ons werk vanuit de kernwaarden: Samen, Zorgvuldig & Slagvaardig.


Solliciteren?

Enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met jou. Klik op onderstaande knop om te reageren. Tot en met 3 december kun je reageren. Gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 13 december 2021. Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Diana Kouters, Regiodirecteur Onderwijs Regio West, via d.kouters@auris.nl. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Lars Tigchelaar, Corporate Recruiter via l.tigchelaar@auris.nl. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor. Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.