Teamleider Auris College Rotterdam

Functieomschrijving

Ben je innovatief en voortdurend gericht op ontwikkelen? Ben jij die teamleider die jouw team naar geweldige resultaten leidt en graag samen met een collega teamleider leiding geeft aan een unieke school voor cluster 2 voortgezet onderwijs? Dan zoeken wij jou!

Het Auris College Rotterdam is per 1 augustus 2023, of in overleg eerder, op zoek naar een 


Teamleider 

32-40 uur (0,8- 1,0 fte)

Kom jij ons team versterken?


Wat ga je doen

Als teamleider op het Auris College Rotterdam ben jij samen met een collega teamleider verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de school. Jij zorgt ervoor dat het primaire proces zo is ingericht, dat jouw team zich bezig kan houden met waar het goed in is: Het beste onderwijs bieden aan onze leerlingen. Dit doe je met een multidisciplinair team en in samenwerking met ketenpartners. Samen met het team vertaal je de Auris-strategie en het Auris-beleid naar ontwikkelingen en werkwijzen in de praktijk. Je draagt zorg voor het tot stand komen van beleidsvorming en de implementatie daarvan. Als teamleider komt er dagelijks veel op je af. Je kunt daarom goed schakelen op verschillende niveaus, snel handelen in onverwachte situaties en geeft niet snel op.

Wij zoeken iemand die kan balanceren tussen vertrouwen geven enerzijds en kan sturen op resultaten anderzijds. Dat is wat ons betreft iemand die weet te inspireren, vertrouwen kan geven, een goede luisterhouding heeft maar ook weet door te pakken als de situatie hierom vraagt.

Het zien en ontwikkelen van de talenten van je medewerkers is voor jou een vanzelfsprekendheid. Je schept een werkomgeving waarin de kernwaarden samen, zorgvuldig en slagvaardig in de dagelijkse uitvoering van het werk zichtbaar zijn. Met jouw netwerkvaardigheden sta je ook goed in verbinding met externe partijen en collega’s op andere locaties van Auris.

Auris College

Het Auris College Rotterdam is een cluster 2 school voor voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een communicatieve beperking van 12 tot en met 20 jaar. Onze leerlingen hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of een auditieve beperking (doof / slechthorend) en volgen onderwijs binnen het vmbo of de praktijkroute.

Ons onderwijs kenmerkt zich door leerlingen eigenaarschap te geven over hun eigen leerproces. Wij willen bereiken dat onze leerlingen optimaal kunnen participeren in de maatschappij, dit kan zijn in vervolgonderwijs, arbeid of dagbesteding.


De Koninklijke Auris Groep

Auris is een onderwijs- en zorgorganisatie voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en kinderen die doof of slechthorend zijn. Auris biedt zorg en onderwijs op maat. Dit doen we binnen onze scholen, binnen de ambulante dienst van zorg en onderwijs en op onze zorglocaties. Ook doet Auris onderzoek en zijn wij met trots een expertiseorganisatie; daarin draait het om evidence informed werken. Kijk voor meer informatie op onze website.

Functievereisten

Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continue in ontwikkeling bent.

Uitdagend werk moet ook beloond worden. Daarom biedt Auris:

 • een uitdagende functie in een veranderende omgeving in een multidisciplinair team
 • professionele verantwoordelijkheid binnen de kaders van Auris
 • geweldige leerlingen met uitdagende vraagstellingen
 • een werkplek met enthousiaste, betrokken en gemotiveerde collega’s die de best mogelijke onderwijsresultaten met de leerlingen willen behalen
 • een professioneel en ondernemend regio-managementteam
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei
 • salaris conform de CAO PO schaal D11, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.329,- bruto per maand bij een fulltime werkweek, met daar bovenop een tijdelijke aanstellingstoelage van € 413,- bruto (o.b.v. 40 uur) bovenop het salaris
 • een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd


Wie ben jij

Jij bent een teamleider die enthousiast wordt van een mooie uitdaging. De woorden doorzetten, meedenkend, meelevend en zakelijk passen bij jou. Daarnaast neem jij mee:

 • een afgeronde schoolleiders- of vergelijkbare managementopleiding die voldoet aan de vereisten voor registratie in het schoolleidersregister (RADO), of je bent met deze opleiding gestart
 • hbo-/ wo werk- en denkniveau
 • motivatie en vaardigheid om Nederlandse Gebarentaal te leren
 • aantoonbare ervaring en affiniteit met veranderprocessen
 • aantoonbare ervaring als teamleider
 • onderwijskennis, inclusief kennis van relevante ontwikkelingen binnen Passend Onderwijs
 • visie op het onderwijs aan dove, slechthorende leerlingen en leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), zowel inhoudelijk als op de positionering binnen het onderwijsveld
 • heldere communicatie met een goede balans tussen een menselijke en zakelijke opstelling
 • vaardigheid in het opstellen, uitvoeren en borgen van beleidsplannen
 • een blik zowel naar binnen als naar buiten gericht
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken wij graag kennis met jou. Klik op onderstaande knop om te solliciteren. Dit mag met een motivatiebrief en CV maar je kunt ook een opname van jezelf toesturen. Je kunt reageren tot en met 20 februari. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je terecht bij Sandra den Besten, Teamleider Auris College Rotterdam. Je kunt haar bereiken op s.denbesten@auris.nl / 010-455 2318. Een ontwikkel assessment maakt onderdeel uit van de procedure.