Teamleider Ambulante Dienstverlening

Functieomschrijving

Waar ga je werken

Auris is een onderwijs- en zorgorganisatie voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis en kinderen die doof of slechthorend zijn. Auris biedt zorg en onderwijs op maat. Dit doen we binnen onze (V)SO scholen, binnen de ambulante dienst van zorg en onderwijs en op onze zorglocaties. Ook verricht Auris onderzoek en zijn wij met trots een expertiseorganisatie binnen de zorg. Wil je meer weten over Auris en wat wij doen? Kijk dan op onze website.

Auris Dienstverlening Goes

Vanuit de Ambulante Dienstverlening Goes worden leerlingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs begeleid die problemen hebben met horen, spreken of het verwerken van taal. Het team bestaat uit 25-30 collega’s (leerkrachten met taak ambulant dienstverlener). De ambulant dienstverlener geeft ouders en betrokkenen op school (b.v. leerkracht, docent, IB-er, zorgcoördinator) advies, voorlichting en deskundige begeleiding.

Wat ga je doen

Jij zorgt ervoor dat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Als teamleider van de ambulante dienstverlening bouw je verder met je collega teamleiders en regiodirecteur aan een team dat autonoom functioneert binnen het regulier onderwijs. Auris heeft in zijn strategische doelstellingen opgenomen dat leerlingen meer gerichte begeleiding moeten krijgen vanuit het reguliere onderwijs. Als dat niet haalbaar is, komt een leerling op één van onze SO scholen. Om de leerlingen in het reguliere onderwijs de begeleiding te geven die zij nodig hebben, werkt Auris met Ambulant Dienstverleners die vanuit diverse regio’s individuele leerlingen begeleiden.

Dit vraagt van jou als teamleider een overkoepelende blik. Je hebt oog voor het individu maar hecht ook veel waarde aan verbinding en versterking binnen het team. Ook als je elkaar niet dagelijks ziet, blijf jij als teamleider aangehaakt bij de dagelijkse gang van zaken en zet je alles in het werk om jouw team goed te laten functioneren.

Jij faciliteert en draagt bij aan de ontwikkeling van een team professionals, zodat zij in de lead komen. Dit doe je door coachend en voorwaardenscheppend leiderschap. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de begeleiding binnen het regulier onderwijs. Dit doe je met het multidisciplinaire team en in samenwerking met ketenpartners. Je onderschrijft en draagt de visie, de strategische koers en identiteit van Auris uit en weet deze op passende wijze te vertalen naar toepassing binnen de Ambulante Dienstverlening.

Wij zoeken een ondernemende teamleider voor 0,8 - 1,0 fte die met open blik binnenkomt! Kennis van het (speciaal) onderwijs is uiteraard een grote pré, maar geen vereiste. Kan ons team straks op jou rekenen?

Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continue in ontwikkeling bent.
Daarnaast biedt Auris jou:

 • een professioneel team van ervaren en betrokken medewerkers
 • collegiale samenwerking met de collega teamleiders in de regio
 • ondersteuning door de verantwoordelijke regiodirecteur
 • scholingsmogelijkheden en studiefaciliteiten
 • een professionele onderwijsleeromgeving waarin talenten benut worden
 • salaris conform de cao PO schaal D11, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.087,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband
 • plus bovenop dit salaris een toelage van € 413,- bruto (o.b.v. 40 uur)
 • een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd

Functievereisten

Wie ben jij

Jij bent een teamleider die los durft te laten, keuzes durft te maken en actief jouw team betrekt om tot de beste resultaten te komen. Daarnaast neem je mee:

 • bij voorkeur een afgeronde opleiding vakbekwaam schoolleider
 • een dienstverlenende instelling en heldere communicatievaardigheden
 • kennis van en ervaring met het begeleiden en coachen van professionals in het onderwijs
 • inhoudelijke kennis van het onderwijs (SO) en kennis over Passend Onderwijs en de kwaliteit daarvan
 • bij voorkeur kennis en/of affiniteit met leerlingenzorg
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met jou. Klik op onderstaande knop om te solliciteren. Tot en met 10 september 2022 kun je reageren. Heb je vragen over de vacature, dan kun je vanaf 24 augustus 2022 contact opnemen met Thea van Riel, Regiodirecteur Zuid Onderwijs en Ambulante Dienstverlening, via email t.vanriel@auris.nl of mobiel nummer 06- 28 29 12 02. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Tonny Keijers, Corporate Recruiter a.i. via t.keijers@auris.nl, of via 06- 24 67 73 28. Een assessment maakt deel uit van de procedure.