Specialist Arbeidsvoorwaarden en HR Beleid

Functieomschrijving

Wat ga je doen

Als Specialist Arbeidsvoorwaarden en HR Beleid bij Auris zit je midden in een veranderende, dynamische en complexe omgeving, waar nog veel te doen is op het gebied van HR.


Het is jouw taak om het beleid van de organisatie te vertalen naar (nieuw) HR-beleid. Het gaat daarbij niet alleen om het opstellen van beleidsstukken. Je adviseert op het gebied van arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden. Je hebt gevoel voor politieke context en vertaalt belangrijke thema’s naar gedragen oplossingen. Je weet vernieuwing te koppelen aan bestaande processen en werkwijzen.


Wat biedt jij ons

Jij kunt mensen meenemen in jouw visie en verhaal en hierdoor draagvlak creëren voor het door jou opgestelde beleid. Ook ben jij medeverantwoordelijk voor de implementatie en evaluatie van dit beleid. Een overtuigende, maar tactvolle persoonlijkheid is in deze rol onmisbaar. De persoon die wij voor ogen hebben houdt van actie, krijgt dingen voor elkaar, heeft (juridische) expertise binnen HR en kijkt verder dan alleen zijn/haar eigen domein. Wij zoeken een stevige persoonlijkheid die zich wil vastbijten in diverse (complexe) HR vraagstukken binnen een snel veranderende organisatie. Als jij denkt dat jij het in je hebt om Auris vooruit te helpen op het gebied van HR beleid, ben je van harte welkom!


Daarnaast ben jij de expert als het gaat om de CAO en arbeidsvoorwaarden. Omdat Auris twee CAO’s hanteert (Primair Onderwijs en Gehandicaptenzorg) is het belangrijk dat jij hierin je weg weet te vinden en organisatie breed kunt adviseren met betrekking tot wet- en regelgeving. Je blijft vanuit jouw rol op de hoogte van verschillende ontwikkelingen binnen jouw werkveld en voelt snel aan wat voor gevolgen deze ontwikkelingen zouden kunnen hebben op het beleid of de werkwijze van Auris.


Waar ga je werken

Auris is een onderwijs/zorgorganisatie voor kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis en kinderen die doof of slechthorend zijn. Auris biedt zorg en onderwijs op maat. Dit doen we binnen onze SO scholen, binnen de ambulante dienst van zorg en onderwijs en op onze zorglocaties. Ook verricht Auris onderzoek en zijn wij met trots een expertiseorganisatie en een lerende organisatie binnen de zorg. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website.

Op onze locatie in Rotterdam zijn, naast de Raad van Bestuur, ook een audiologisch centrum en de Auris Ondersteunende Diensten (AOD) gevestigd. De AOD bestaat uit vier domeinen: HR, Bedrijfsvoering, ICT en Beleid, Onderzoek en Kwaliteit (BOK). In deze functie val jij binnen het HR domein. Wij werken inmiddels in een hybride werkvorm, deels op kantoor en deels vanuit huis. 

Functievereisten

Wat bieden wij 
Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent. 

Verder biedt Auris jou het volgende: 

 • Een uitdaging voor de periode van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling 
 • Een lerende, maar ambitieuze organisatie met voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen 
 • Een collegiaal HR team, bestaande uit HR-Adviseurs, HR-Specialisten en HR-Servicemedewerkers. Deze vallen allemaal onder het hoofd HR 
 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden conform cao PO schaal 11 OOP, maximaal €4.861,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek. 
 • 53,5 dagen vakantieverlof per jaar bij een fulltime dienstverband 
 • De mogelijkheid om ook op langere termijn deels vanuit huis te werken 


Wie ben jij 
Jij bent een specialist die niet gemaakt is om hele dagen achter een bureau te zitten. Jij herkent jezelf in de competenties volhardend, slagvaardig en tactvol. Daarnaast neem jij mee: 

 • HBO of Academisch werk- en denkniveau bij voorkeur een juridische achtergrond 
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol 
 • Actuele kennis van wet- en regelgeving omtrent de CAO en personeelsbeleid 
 • Ervaring met het opstellen van beleidsstukken 
 • Naast een vlotte pen, ook voldoende overtuigingskracht om jouw plannen te laten landen in de organisatie 
 • Een collegiale persoonlijkheid, waarin je open staat voor feedback en dit ook durft te geven 
 • Een sterk ontwikkelde organisatiesensitiviteit. Je doorziet hoe de lijnen lopen en kunt je hierin goed bewegen 


Solliciteren 
Ben je enthousiast? Dan maken we graag kennis met jou! 

Je kunt via onderstaande knop solliciteren. Je kunt reageren tot en met 5 december. De eerste gesprekken plannen wij zo snel mogelijk na de sluitingsdatum. Als je inhoudelijke vragen hebt, kun je terecht bij Lars Tigchelaar, Corporate Recruiter via l.tigchelaar@auris.nl