Pedagogisch Behandelaar Peuterbehandelgroep

Functieomschrijving

De missie van Auris

Als je doof of slechthorend bent, heeft dat invloed op wie je bent. En op je rol in de samenleving. Hetzelfde geldt als je een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebt. Wanneer jij of je omgeving daardoor hinder ervaart, kun je bij Auris terecht. Samen zorgen wij dat jij effectief meedoet in de samenleving. Wij doen ons werk vanuit de kernwaarden: Samen, Zorgvuldig & Slagvaardig. Voor één van onze peuterbehandelgroepen zijn wij op zoek naar een


Pedagogisch Behandelaar

20 uur per week

Oosterhout


Waar ga je werken

Auris Zorg biedt zorg en ondersteuning voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Jij komt te werken op de peuterbehandelgroep Oosterhout. Op de behandelgroep zitten ongeveer 8 kinderen in de leeftijd van twee tot vijf jaar oud. Er is veel aandacht voor spraak, taal, gebaren en/of gehoor voor ieder kind in de groep. De kinderen gaan elke week twee dagen naar de behandelgroep. Jij werkt op maandag, dinsdag en vrijdag.

Kijk voor meer informatie op onze website.


Wat ga je doen

Als pedagogisch behandelaar bij Auris leg jij mede de basis voor de rest van de ontwikkeling van de kinderen waar Auris zich dagelijks voor inzet. Je werkt met kinderen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Hierdoor hebben zij extra ondersteuning nodig bij het spreken en andere communicatieve uitingen. Jij biedt ze deze ondersteuning in een veilige omgeving.

Jij observeert, stelt behandelplannen op en evalueert deze. Jij ziet wat er nodig is en handelt hiernaar. Je hebt oog voor de talenten van kinderen en motiveert ze om deze te ontdekken en verder te ontwikkelen. Vooruitgang zien is wat jou energie geeft.

Jij zet jezelf elke dag in om de communicatieve vaardigheden van de kinderen te verbeteren. Daarnaast help je ook bij het uitvoeren en afronden van taken en activiteiten. Je neemt ouders mee in je behandeling en geeft hen handvatten om ook thuis de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren. Dit draagt allemaal bij aan de behandeldoelen die er liggen voor het kind. Dit rapporteer en bespreek jij regelmatig met ouders/verzorgers en het multidisciplinaire behandelteam, om zo elk kind maximaal te laten presteren op een speelse en leerzame manier.

Wat bieden wij jou

Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent.

Een goede start van jouw loopbaan bij Auris vinden wij belangrijk. Daarom krijg jij, voordat je aan de slag gaat in je team, een intensief inwerkprogramma aangeboden als onderdeel van onboarding. Op een mooie, externe locatie leer jij in twee dagen nieuwe collega’s kennen, krijg je een aantal praktijkgerichte/ervaringscursussen en nemen wij jou mee in onze doelgroep en Auris als expertise organisatie.

Uitdagend werk verdient natuurlijk ook waardering, daarom biedt Auris: 

 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO GZ, inschaling FWG 45, maximaal € 3.640,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring
 • een jaarcontract met uitzicht op vast
 • een uitdagende en afwisselende functie in een gespecialiseerde omgeving
 • een functie in een deskundig, interdisciplinair team
 • een stimulerende en creatieve werkomgeving waarin je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de kinderen
 • een organisatie die staat voor haar mensen en hen de ruimte geeft hun talenten verder te ontwikkelen

Functievereisten

Wie ben jij

De woorden enthousiast, initiatiefrijk en communicatief omschrijven jou. Daarnaast neem jij mee:

 • een afgeronde HBO opleiding (SPH of Pedagogiek) die aansluit bij de werkzaamheden
 • ervaring met het werken met het jonge kind binnen een groepssetting
 • bekendheid met Taalontwikkelingsstoornissen (TOS), Nederlands met Gebaren (NmG) is een pre
 • maandag, dinsdag en vrijdag ben jij beschikbaar om te werken
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken wij graag kennis met jou. Klik op de onderstaande button om te solliciteren. Dit kan tot en met 15 juni aanstaande. De eerste gesprekken worden gepland op dinsdagmiddag 20 juni. Voor inhoudelijke vragen over deze vacature of over de procedure kun je contact opnemen met Renate van den Berg, Teamleider Auris Zorg Regio Zuid, via r.vandenberg@auris.nl en mobiel nummer 06-29418490.