Orthopedagoog/psycholoog (meerdere locaties)

Functieomschrijving

Waar ga je werken

Wij zoeken voor twee locaties momenteel een Orthopedagoog. Je komt te werken bij Auis College Rotterdam en/of de Polanoschool in Rotterdam. Voor beide locaties zijn wij op zoek naar een Orthopedagoog. Onderstaand lees je wat de mogelijkheden zijn. 


Auris biedt ondersteuning aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en leerlingen die doof of slechthorend zijn. Als expertiseorganisatie zet Auris zich elke dag in om de ontwikkeling van deze kinderen te bevorderen. Wil je meer weten over Auris? Kijk dan op onze website. 

Wat ga je doen

Je werkt met leerlingen die doof/slechthorend zijn en/of een TOS hebben. Daar ligt jouw specialiteit. Affiniteit met deze doelgroep is erg belangrijk om goed aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van deze leerlingen en zo de begeleiding te geven die zij nodig hebben. Als orthopedagoog geef je advies over diverse trajecten, neem je testen af, bespreekt (complexe) casuïstiek en organiseert waar nodig ook aanverwante acties zoals bijvoorbeeld leerling observaties. Je kunt zelfstandig diagnostisch onderzoek uitvoeren. Een diagnostische aantekening is daarom een vereiste. 


Dit doe je natuurlijk niet alleen. Er staat een multidisciplinair team voor je klaar, bestaande uit leerkrachten, onderwijsassistenten, IB-ers en logopedisten om jou hierin te ondersteunen. Vanuit jouw expertise geef je input en advies in de multidisciplinaire overleggen. Binnen de school werkt iedereen aan hetzelfde doel. We proberen elke leerling uit te dagen zijn maximale leerprestaties te halen. Wij bieden meerdere mogelijkheden aan om als Orthopedagoog bij Auris aan de slag te gaan: 


Binnen de Polanoschool zijn wij vanaf het nieuwe schooljaar op zoek naar een Orthopedagoog voor 2-3 dagen per week ten behoeve van een zwangerschapsvervanging. Na januari 2022 is er de mogelijkheid om nog één dag per week aan te blijven in verband met ouderschapsverlof. Op de Polanoschool werk je met leerlingen die doof/slechthorend zijn. De maandag is een vaste dag op deze school, vanwege de vergadering van de commissie van leerlingenzorg (CvL). 


Voor het Auris College Rotterdam zijn wij vanaf het nieuwe schooljaar op zoek naar een vaste Orthopedagoog voor 2 dagen per week. Hier werk je zowel met leerlingen met TOS, als met leerlingen die doof/slechthorend zijn. Er zijn ook mogelijkheden om deze functies te combineren. Kom jij Auris versterken? 


Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continue in ontwikkeling bent.

Uitdagend werk verdient natuurlijk ook waardering, daarom biedt Auris:

  • samenwerking in een enthousiast, deskundig en betrokken team
  • een professionele en dynamische onderwijsleeromgeving
  • werkdagen in overleg
  • salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO PO schaal 11 OOP, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.861,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling 
  • aansluiting bij pensioenfonds ABP
  • een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Functievereisten

Wie ben jij

Jij bent een Orthopedagoog met een hart voor leerlingen. De woorden communicatief, reflectief en zelfstandig omschrijven jou. Samenwerking met diverse disciplines binnen de school verloopt bij jou uitstekend. Daarnaast neem jij mee:

• een WO diploma Orthopedagogiek of Psychologie en een testbevoegdheid (diagnostische aantekening) 

• ervaring met het cluster 2 onderwijs

• adviesvaardigheden om je collega’s op specifieke onderwijsbehoeften te adviseren.

• bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

• een beschikbaarheid van minimaal 16 uur per week vanaf september 2021


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken wij graag kennis met jou. Je kunt via onderstaande knop solliciteren. Je kunt reageren tot en met 27 mei. De eerste gesprekken worden zo kort mogelijk daarna gepland. Als je inhoudelijke vragen hebt, kun je terecht bij Anne Stijn van Nes (Teamleider Auris College Rotterdam) via a.v.nes@auris.nl, of met Frans de Groot (Teamleider Polanoschool) via f.d.groot@auris.nl.