Onderwijsassistent VSO (1,2 fte)

Functieomschrijving

Waar ga je werken

Het Auris College Rotterdam is een VSO school voor leerlingen met een cluster 2 indicatie. De school is gelegen in Rotterdam, Prins Alexander en telt 87 leerlingen in de afdelingen praktijkonderwijs en vmbo. De leerlingen hebben een leeftijd tussen 12 en 20 jaar. Wij bereiden leerlingen voor op dagbesteding, werk of vervolgonderwijs in de bovenbouw vmbo. Wij stemmen het lesaanbod af op de behoefte en mogelijkheden van de leerling. Leerlingen volgen onderwijs in de praktijkroute of in het vmbo. Kijk voor meer informatie op onze website


Wat ga je doen

Als onderwijsassistent ben je vliegende keep binnen en buiten het klaslokaal. Jij bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van leraren en leerlingen binnen en buiten de lessen. Individuele ondersteuning? Een les voorbereiden? Een les geven in kleine groepen? Jij draait er jouw hand niet voor om. Jij bent het extra paar handen en ogen dat voor deze doelgroep hard nodig is.


Als betrokken onderwijsassistent ben je altijd opbrengst- en doelgericht aan het werk. Dit doe je door aandacht te hebben voor de leerling en zijn/haar onderwijsbehoefte en door actief mee te denken over de aanpak van uitleg voor individuele of groepen leerlingen. Jij werkt met leerlingen die een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben of leerlingen die doof (d) of slechthorend (sh) zijn. Als je al ervaring hebt met NGT of NmG is dat natuurlijk mooi meegenomen. 


Gelukkig hoef je dit allemaal niet alleen te doen. Je werkt samen in een multidisciplinair team, waarin je samen zorgt voor het beste leerklimaat voor elke leerling. Wij zijn vanaf het nieuwe schooljaar op zoek naar meerdere onderwijsassistenten. Jij bent op verschillende niveaus en klassen inzetbaar. Zowel de vmbo- als de praktijkroute en van de brugklas tot de hogere leerjaren. De woensdag is hierin een vaste dag. Kom jij ons team ondersteunen?  


Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent.

Uitdagend werk verdient uiteraard ook waardering. Daarom biedt Auris;

 • een plek in een enthousiast, betrokken team dat de best mogelijke onderwijsresultaten met de leerlingen wil behalen;
 • ruimte voor professionele ontwikkeling;
 • een werkplek om mee te bouwen aan optimaal onderwijs;
 • geweldige leerlingen met uitdagende vraagstellingen
 • Een aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling
 • salaris conform de cao PO, schaal 4 of 5, afhankelijk van opleiding en ervaring 

Functievereisten

Wie ben jij

De woorden communicatief, reflectief en zelfstandig omschrijven jou. Samenwerking met diverse disciplines binnen de school verloopt bij jou uitstekend. Daarnaast neem jij mee: 

 • een volledige bevoegdheid als onderwijsassistent
 • affiniteit met pubers
 • affiniteit met leerlingen met een TOS en of een auditieve beperking
 • vaardigheden om de leerkracht te ondersteunen bij de uitvoering van de lessen
 • kennis van klassenmanagement. Zowel praktisch als organisatorisch 
 • een enthousiaste persoonlijkheid 
 • goede samenwerkingsvaardigheden 
 • beschikbaarheid op de woensdag
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Dan maken wij graag kennis met jou. Druk op onderstaande knop om te solliciteren. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Anne Stijn van Nes of Sandra den Besten, teamleiders Auris College Rotterdam, via e-mail: a.v.nes@auris.nl en/ of telefoonnummer: 010-4552318.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.