Onderwijsassistent SO onderbouw

Functieomschrijving

Waar ga je werken

De Auris Hildernisseschool is een school voor leerlingen van 4 tot 13 jaar. Wij verzorgen onderwijs aan leerlingen die moeite hebben met taal. Problemen met bijvoorbeeld spreken, woorden onthouden en duidelijk maken wat hij of zij bedoelt. De school is een professionele leeromgeving. Talenten van leerlingen en professionals worden zoveel mogelijk benut. We leren van en met elkaar! Wij zijn een Excellente School op ouderbetrokkenheid. We gebruiken de methode De Vreedzame School voor de sociaal emotionele ontwikkeling. De 21e eeuwse vaardigheden zijn in ons onderwijsaanbod geïntegreerd. Kijk voor meer informatie op onze website. De leerkracht, logopedist en onderwijsassistent werken samen in de groep om het onderwijs vorm te geven.


Wat ga je doen
Als onderwijsassistent ben je vliegende keep binnen en buiten het klaslokaal. Jij bent verantwoordelijk voor het assisteren van leraren en leerlingen binnen en buiten de lessen. Individuele assistentie? Een les voorbereiden? Een les geven in kleine groepen? Jij draait er jouw hand niet voor om. Jij bent het extra paar handen en ogen wat voor deze doelgroep hard nodig is.

Dit doe je door aandacht te hebben voor de leerling en zijn/haar onderwijsbehoefte en door actief mee te denken over de aanpak van uitleg voor individuele of groepen leerlingen. Jij werkt met leerlingen die een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, eventueel met een bijkomende beperking. Als betrokken onderwijsassistent ben je altijd opbrengst- en doelgericht aan het werk.


Momenteel zijn wij voor het nieuwe schooljaar 2022 - 2023 op zoek naar een onderwijsassistent voor 3 dagen per week voor de onderbouw.


Twijfel je nog steeds? Dit is wat de medewerkers antwoorden als ze gevraagd worden waarom zij op de Hildernisseschool werken:

- Een behulpzaam team waar we veel voor elkaar over hebben

- Veel betrokkenheid bij elkaar en bij de leerling

- de betrokkenheid van ouders in "de gouden driehoek"

- 1 + 1 = 3 (over de samenwerking van de leerkracht en onderwijsassistent)

- De mogelijkheden die je aangeboden krijgt om je door te ontwikkelen en je horizon te verbreden. Daardoor wordt het nooit saai

- Cluster 2 is zo uitdagend vanwege de taalontwikkeling die het kind ontwikkelt, het vieren van elke sprong

- De leerlingen zijn onbevangen en open, hebben een soort kwetsbaarheid


Wat bieden wij

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een lerende organisatie waarin wij jou willen faciliteren om je verder te ontwikkelen. Zo is er de Auris academie en de Rotterdamse lerarenbeurs. Volgend jaar bijvoorbeeld starten 2 onderwijsassistenten met de opleiding tot leerkracht. Auris ondersteunt hen met een interne coach en met financiële middelen. 

Daarnaast biedt Auris jou:

  • een dankbare en uitdagende baan voor 3 dagen per week
  • kleine groepen leerlingen met bijzondere hulpvragen
  • een hecht team met een hart voor de leerling
  • Een salaris binnen de CAO-PO, schaal en trede is afhankelijk van de functie en ervaring
  • een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling

Functievereisten

Wie ben jij
De woorden communicatief, reflectief en zelfstandig omschrijven jou. Samenwerking met diverse disciplines binnen de school verloopt bij jou uitstekend. Daarnaast neem jij mee:

  • een mbo- of hbo-opleiding met een pedagogische insteek en affiniteit met onze leerlingen 
  • een beschikbaarheid  van 3-5 dagen per week met ingang van het nieuwe schooljaar 2022-2023
  • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Wij zijn ook benieuwd naar jou! Klik op onderstaande knop om te solliciteren. Dit kan tot en met vrijdag 26 augustus 2022. Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Marion Amoureus, teamleider, via e-mailadres m.amoureus@auris.nl of via 06 25229560. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij, Tonny Keijers, Corporate Recruiter via t.keijers@auris.nl. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 6 september.