Onderwijsassistent

Functieomschrijving

Waar ga je werken

Binnen Auris Taalplein geeft een enthousiast team van leerkrachten, onderwijsassistenten, logopedisten en ondersteuners onderwijs aan leerlingen met een communicatieve beperking. De leerlingen, in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, hebben een taalontwikkelingsstoornis, soms in combinatie met slechthorendheid en/of bijkomende problematiek. Binnen Auris Taalplein staat de leerling centraal. Wij zien de leerling als een uniek en sociaal mens, met eigen karaktereigenschappen, kwaliteiten, mogelijkheden en onmogelijkheden. Ons onderwijs ondersteunt de totale ontwikkeling van leerlingen.


Wat ga je doen
Als onderwijsassistent ben je vliegende keep binnen en buiten het klaslokaal. Jij bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van leraren en leerlingen binnen en buiten de lessen. Individuele ondersteuning? Een les voorbereiden? Een les geven in kleine groepen? Jij draait er jouw hand niet voor om. Jij bent het extra paar handen en ogen wat voor deze doelgroep hard nodig is. 


Dit doe je door aandacht te hebben voor de leerling en zijn/haar onderwijsbehoefte en door actief mee te denken over de aanpak van uitleg voor individuele of groepen leerlingen. Jij werkt met leerlingen die een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Als betrokken onderwijsassistent ben je altijd opbrengst- en doelgericht aan het werk.


Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen, je werkt samen in een multidisciplinair team. Hierbij kun je denken aan andere leraren en logopedisten. Samen zorgen jullie voor het beste leerklimaat voor jouw leerlingen. 


Wij zijn vanaf het nieuwe schooljaar op zoek naar meerdere onderwijsassistenten voor contracten tussen 22,5 tot 31,5 uren per week, zowel binnen de bovenbouw als de onderbouw. De woensdag is een vaste werkdag en de rest van de werkdagen zullen in overleg op dinsdag tot en met vrijdag vallen. Kom jij ons team versterken? 

Functievereisten

Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent.

Verder biedt Auris jou: 

 • een enthousiast, betrokken en gemotiveerd team, dat de best mogelijke onderwijsresultaten met de leerlingen wil behalen
 • geweldige leerlingen met uitdagende vraagstellingen
 • school met plezierige, deskundige collega’s gericht op samenwerking
 • een uitdagende en afwisselende baan
 • Een tijdelijke aanstelling voor dit schooljaar (op basis van payroll) met zicht op vast dienstverband
 • Salaris conform cao PO schaal 4 of 5, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.614,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling 


Wie ben jij

De woorden communicatief, reflectief en zelfstandig omschrijven jou. Samenwerking met diverse disciplines binnen de school verloopt bij jou uitstekend. Daarnaast neem jij mee:

 • een diploma onderwijsassistent (mbo 4), SPH of SPW 
 • Je hebt een hart voor kinderen 
 • Je ziet de mogelijkheden van de leerlingen achter hun taalontwikkelingsproblematiek.
 • Je bent consequent, duidelijk, eerlijk en hebt geduld.
 • Je kunt goed samenwerken. Je staat open voor feedback van collega’s en geeft deze ook zelf.
 • Je hebt humor en staat stevig in je schoenen.


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met jou. Klik op de onderstaande knop om te reageren. Dit kan tot 4 juni 2022. De eerste ronde gesprekken vinden plaats tussen 18 en 22 mei 2022. Het eerste gesprek is met de teamleider en een intern begeleider. Daarna ga je een ochtend meelopen op school. Dit is een onderdeel in de selectieprocedure. Bij vragen over de vacature kun je terecht bij Matthijs Stam, Teamleider Auris Taalplein, via m.stam2@auris.nl en vanaf 9 mei op 06 41580208.