Leraar met als taak Intern Begeleider

Functieomschrijving

Waar ga je werken

De Auris Taalfontein is een dynamische cluster 2-school. Wij verzorgen onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS), soms in combinatie met bijkomende problematiek.

Auris Taalfontein is onderdeel van de Koninklijke Auris Groep, de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Kijk voor meer informatie op onze website.


Wat ga je doen

Misschien is de vraag meer: “Wat ga je niet doen?”.  Als Leraar met als taak Intern Begeleider ben jij de spin in het web binnen de school. In deze rol ben je medeverantwoordelijk voor de zorg van de school. Je ondersteunt leraren hoe om te gaan met specifieke zorg voor leerlingen. Dit doe je door te observeren, (leer)plannen op te stellen en deze ook te evalueren. Jij stelt alles in het werk om te zorgen dat elke leerling optimaal kan leren.


Dit vraagt om een communicatieve en proactieve houding. Jij bent intern veel in overleg met het multidisciplinaire team en treedt ook op als contactpersoon voor externe (zorg)partijen. Jij bewaart het overzicht, kan jouw keuzes goed uitleggen en verantwoorden en zorgt dat iedereen op de hoogte is van recente ontwikkelingen van leerlingen. Je coacht leerkrachten, waarin je altijd probleem-oplossend en/of adviserend het gesprek aangaat.


Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de leerling coördinatie. Zowel bij de instroom als uitstroom ben jij betrokken en geef je advies over eventuele vervolgstappen. Je bent ook in samenwerking met de leraar het aanspreekpunt van ouders. Verder stel jij jaarlijks de toets kalender op en zorg jij dat het juiste toets materiaal aanwezig is.


Dit is nog maar een greep van de werkzaamheden die je verricht als Leraar met als taak Intern Begeleider. Het is een afwisselende, uitdagende functie die zeker niet gaat vervelen. Pittig werk waar je trots op mag zijn!

Vereisten

Wat bieden wij
Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continue in ontwikkeling bent.

Uitdagend werk verdient natuurlijk ook waardering, daarom biedt Auris:

 • een enthousiast en leerlinggericht team
 • een uitdagende en afwisselende baan voor 0,7875 fte voor de duur van 1 jaar met uitzicht op vast
 • een school met plezierige, deskundige collega’s gericht op samenwerking
 • een multidisciplinair team die jou ondersteunt in jouw werk
 • aansluiting bij pensioenfonds ABP
 • een professionele onderwijsleeromgeving waarin talenten benut worden
 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO PO, schaal 11, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.434,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling


Wie ben jij

Jij herkent jezelf in de woorden tactvol, communicatief en gestructureerd. Daarnaast neem jij mee:

 • een volledige lesbevoegdheid (Pabo-diploma), bij voorkeur aangevuld met een opleiding IB
 • ervaring als Intern Begeleider
 • coördinerende vaardigheden en een planmatige werkwijze
 • communicatieve vaardigheid, flexibiliteit, reflectief vermogen en zelfstandigheid
 • iemand werkzaamheden goed kan coördineren
 • het vermogen om goed samen te werken met de verschillende disciplines binnen de school
 • een visie op onderwijsvernieuwing en verbetering
 • kennis van en visie op passend onderwijs
 • ervaring en affiniteit met de doelgroep is een pré
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Als je niet kunt wachten om te solliciteren, maken wij graag kennis met jou. Je kunt via onderstaande knop solliciteren. Je kunt reageren tot en met donderdag 26 november 2020. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in week 49. Als je inhoudelijke vragen hebt, kun je terecht bij Jennifer Coppens, Teamleider via j.coppens@auris.nl of met Ellen Neele, Teamleider via e.neele@auris.nl. 

BELANGRIJK: GEWIJZIGDE SOLLICITATIE PROCEDURE:

In verband met de genomen maatregelen vanwege het Coronavirus is onze sollicitatieprocedure tijdelijk gewijzigd. Gesprekken vinden, indien mogelijk, plaats op locatie of anders via Zoom.