Leraar met als taak Ambulant Dienstverlener

Functieomschrijving

Als leraar met de taak ambulante dienstverlening werk je in de regio Zuid. Binnen deze regio werken we in kleinere regionale teams. Het totale team in de ambulante dienstverlening in onze regio bestaat uit ongeveer 130 professionals. Wegens zwangerschap van een van onze collega’s zijn wij voor onze kern in Tilburg en omstreken per 1 mei 2023 op zoek naar een tijdelijke


Leraar met als taak Ambulant Dienstverlener

0,6 fte


Kom jij ons team versterken?


Wat ga je doen

Vanuit de Ambulante Dienstverlening worden leerlingen in het regulier onderwijs (PO, VO & MBO) begeleid die problemen hebben met horen, spreken of het verwerken/verwerven van taal. Ons team bestaat uit ongeveer 55 collega’s (ambulant dienstverleners en leerlingbegeleiders). De Ambulant Dienstverlener geeft advies, voorlichting en deskundige begeleiding op de reguliere school aan o.a. leerkrachten, intern begeleiders en anderen die op de school met de leerling werken. De AD’er houdt ook contact met externen en de ouders. De begeleiding aan de leerling in de groep of individueel wordt uitgevoerd door de leerlingbegeleider of AD’er.


Als Leraar Ambulante Dienstverlening heb je een afwisselende baan. Jij zorgt ervoor dat het systeem rondom de leerling wordt versterkt. Daarnaast is het in deze functie jouw taak om ervoor te zorgen dat jouw leerlingen de juiste ondersteuning krijgen. Zo is er namelijk niet alleen een onderwijsbehoefte vanuit de leerling, maar ook een ondersteuningsbehoefte vanuit de school. Het gaat om leerlingen met een TOS en/of leerlingen die doof of slechthorend zijn. Hierin ben jij dé expert!


In deze rol weet jij deze expertises te bundelen en zo tot een maatwerk gerichte aanpak te komen. Elke dag ziet er anders uit. Van individuele begeleiding met de leerling tot het coachen en samenwerken met de leraren en diverse professionals. Ook lever je een actieve bijdrage in het realiseren van onze strategische doelen. Je helpt Auris bij de ambitie om meer leerlingen vanuit een ambulante setting te ondersteunen in het reguliere onderwijs.


Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent.

Verder biedt Auris jou het volgende;

 • De functie is ingeschaald in de cao PO schaal LC en het salaris is maximaal €5.329,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek, afhankelijk van je werkervaring en opleiding.
 • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van 5 maanden. Auris zal tijdig aangeven of/ welke mogelijkheden er zijn mbt verlenging.
 • Een interessante doelgroep waarin je direct een maatschappelijke bijdrage kunt bieden.
 • Een dynamische werkomgeving, waarin je leraren en leerlingen op het reguliere onderwijs coacht en begeleidt.
 • Een multidisciplinair team met de mogelijkheid en bereidheid om elkaar te ondersteunen.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden via de Auris Academie.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve zorgverzekering en een fietsplan.

Functievereisten

Wie ben jij

De woorden zelfstandig, oplossingsgericht, reflectief, flexibel en responsief omschrijven jou. Je hebt een uitstekend gevoel voor verhoudingen, bent in staat om verschillende belangen te verenigen, je bent goed in verslaglegging en je bent integer. Daarnaast neem jij mee:

 • Bevoegdheid voor lesgeven in het basisonderwijs, bij voorkeur aangevuld met een Master (bijvoorbeeld Special Educational Needs (SEN), Educational Needs (EN) ).
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Tilburg.
 • In het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Kennis met de doelgroep is een pré, affiniteit met de doelgroep een must.
 • Goede didactische, communicatieve en coaching vaardigheden.
 • Een onderzoekende houding. Wij zijn op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan het ontwikkelen van evidence-informed interventies.
 • Een beschikbaarheid van 24 uur per week per week voor de duur van 5 maanden (werkdagen in overleg)
 • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met jou. Je kunt via onderstaande knop solliciteren. Je kunt reageren tot en met vrijdag 17 februari 2023. Gesprekken met geschikte kandidaten vinden doorlopend plaats. Als je inhoudelijke vragen hebt, kun je terecht bij Daniëlle Langenhuijsen of Marion Arts, teamleiders Ambulante Dienst. Zij zijn te bereiken via d.langenhuijsen@auris.nl / m.arts@auris.nl of via 06-38213058 (Daniëlle) / 06-18056348 (Marion)