Leerkracht met de taak ambulante dienstverlening in het VO en MBO (0,8-1 fte)

Functieomschrijving

Waar ga je werken

Als Leraar met als taak ambulante dienstverlening werk je voornamelijk vanuit huis of i.v.m. gezamenlijke overleggen op de standplaats Kraaijeveldstraat in Rotterdam IJsselmonde. Auris Dienstverlening is onderdeel van de Koninklijke Auris Groep, de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Ter ondersteuning van het regulier onderwijs biedt Auris lichte en medium onderwijsarrangementen. De kernactiviteiten van Auris zijn voorlichting, preventie, diagnostiek, begeleiding, behandeling en scholing. Kijk voor meer informatie op onze website.


Wat ga je doen

Wil jij in partnerschap met ouders en de reguliere school een antwoord geven op de onderwijsbehoefte van de leerling en de ondersteuningsbehoefte van de school? Grijp dan nu de kans om daadwerkelijk deel te nemen aan het Passend Onderwijs. Een team van enthousiaste en collegiale ambulant dienstverleners wacht op jouw reactie!


Als Leraar Ambulante Dienstverlening heb je een afwisselende baan. In deze functie draag je bij aan het versterken van het systeem rondom de leerling. Daarnaast zorg je ervoor dat jouw leerlingen de juiste ondersteuning krijgen. Zo is er namelijk niet alleen een ondersteuningsbehoefte vanuit de school, maar ook een onderwijsbehoefte vanuit de leerling. De leerlingen waar je voor werkt hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of zijn doof of slechthorend. Deze leerlingen zitten op het VO of op het MBO. Affiniteit met deze doelgroep is erg prettig. 


Elke dag ziet er anders uit. Van het coachen en samenwerken met de leraren en diverse professionals binnen het systeem tot begeleiden van de leerlingen. In deze rol weet jij deze expertises te bundelen en zo tot een maatwerk gerichte aanpak te komen.


Ook lever je een actieve bijdrage in het realiseren van onze strategische doelen. Je helpt Auris bij de ambitie om meer leerlingen vanuit een ambulante setting te ondersteunen in het reguliere onderwijs. Om deze ondersteuning zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat jij in de directe omgeving van jouw werkgebied woont, zodat je snel bij de leerlingen kunt zijn.


Wij zijn vanaf het nieuwe schooljaar op zoek naar een leerkracht voor 0,8-1 fte. Kom jij ons team versterken? 

Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent.
Daarnaast biedt Auris jou: 

 • een interessante doelgroep waarin je direct een maatschappelijke bijdrage kunt bieden
 • een dynamische werkomgeving, waarin je leraren en leerlingen op het reguliere onderwijs coacht en begeleidt
 • een multidisciplinair team met enthousiaste en deskundige collega's gericht op ontwikkeling en samenwerking
 • de werkomgeving 'Auris Academie' geeft je de mogelijkheid om verdieping te zoeken via ons volwaardig opleidingscentrum, daarmee is er volop ruimte voor je professionele ontwikkeling
 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO PO, schaal L11 afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.434,-- bruto per maand bij een fulltime aanstelling
 • een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op onbepaalde tijd bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden
 • aansluiting bij pensioenfonds ABP

Functievereisten

Wie ben jij

De woorden zelfstandig, reflectief en responsief omschrijven jou. Jouw aanpak is opbrengst- en oplossingsgericht. Daarnaast neem jij mee:

 • een bevoegdheid voor lesgeven in het basisonderwijs, bij voorkeur aangevuld met een Master (bijvoorbeeld SEN, EN, orthopedagogiek)
 • minimaal 32 uur per week beschikbaar, bij voorkeur op korte termijn
 • woonachtig in de regio Rotterdam om scholen en leerlingen in deze regio efficiënt te ondersteunen
 • in het bezit van een rijbewijs B en eigen vervoer
 • kennis en ervaring met de doelgroep (leerlingen met een TOS, dove en slechthorende leerlingen)
 • kennis van de ontwikkelingen Passend Onderwijs
 • affiniteit met de doelgroep VO/MBO
 • didactische, communicatieve en coaching ervaring en vaardigheden
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken wij graag kennis met jou. Klik op de onderstaande button om het sollicitatieformulier in te vullen. Je kunt reageren tot en met 14 september. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 21 september 2021. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Alma Gazan, teamleider Auris Dienstverlening, via e-mailadres a.gazan@auris.nl