Intern Begeleider

Functieomschrijving

De Koninklijke Auris Groep richt zich op de communicatieve ontwikkeling van het jonge kind. Als Intern Begeleider speel jij hier een actieve rol in. Wij zijn per 15 augustus 2023 op zoek naar een


Intern Begeleider

24 - 32 uur per week

Amersfoort


Wat ga je doen

Misschien is de vraag meer: “Wat ga je niet doen?”. Als Intern Begeleider ben jij de spin in het web binnen de school. In deze rol ben je medeverantwoordelijk voor de zorg van de school. Je ondersteunt leraren hoe om te gaan met specifieke zorg voor leerlingen. Dit doe je door te observeren, (leer)plannen op te stellen en deze ook te evalueren. Jij stelt alles in het werk om te zorgen dat elke leerling optimaal kan leren.

Dit vraagt om een communicatieve en proactieve houding. Jij bent intern veel in overleg met het multidisciplinaire team en treedt ook op als contactpersoon voor externe (zorg)partijen. Jij bewaart het overzicht, kan jouw keuzes goed uitleggen en verantwoorden en zorgt dat iedereen op de hoogte is van recente ontwikkelingen van leerlingen. Je coacht leerkrachten, waarin je altijd probleem-oplossend en/of adviserend het gesprek aangaat.


Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de leerling coördinatie. Zowel bij de instroom als uitstroom ben jij betrokken en geef je advies over eventuele vervolgstappen. Je bent ook in samenwerking met de leraar het aanspreekpunt van ouders. Verder stel jij jaarlijks de toets kalender op en zorg jij dat het juiste toets materiaal aanwezig is.


Waar ga je werken

De Auris Prof. Groenschool is een school voor leerlingen van 4 tot 13 jaar. Wij verzorgen onderwijs aan leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). We bieden deze leerlingen een taalrijke, gestructureerde en veilige omgeving die uitdaagt om (taal) te leren. Taal en taalontwikkeling staan centraal in alle lessen. Hierbij worden verschillende hulpmiddelen ingezet, zoals het visualiseren van mondelingen taal met pictogrammen, foto’s, tekeningen en ondersteunende gebaren. We werken met een professioneel team van leerkrachten, logopedisten, onderwijsassistenten/lerarenondersteuners en pedagogen samen aan goed, opbrengstgericht onderwijs en zorg voor elke leerling. Kijk op onze website voor meer informatie over onze school en onze werkwijze.


Wat bieden wij
Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continue in ontwikkeling bent.

Een goede start van jouw loopbaan bij Auris vinden wij belangrijk. Daarom krijg jij, voordat je aan de slag gaat in je team, een intensief inwerkprogramma aangeboden als onderdeel van onboarding. Op een mooie, externe locatie leer jij in twee dagen nieuwe collega’s kennen, krijg je een aantal praktijkgerichte/ervaringscursussen en nemen wij jou mee in onze doelgroep en Auris als expertise organisatie.

Uitdagend werk verdient natuurlijk ook waardering, daarom biedt Auris:

 • een enthousiast en leerlinggericht team
 • een tijdelijk contract voor 1 jaar met uitzicht op vast met als taak Intern Begeleider
 • een school met plezierige, deskundige collega’s gericht op samenwerking
 • een multidisciplinair team die jou ondersteunt in jouw werk
 • aansluiting bij pensioenfonds ABP
 • een professionele onderwijsleeromgeving waarin talenten benut worden
 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO PO, schaal LC, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €5.329,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling

Functievereisten

Wie ben jij

Jij herkent jezelf in de woorden tactvol, communicatief en gestructureerd. Daarnaast neem jij mee:

 • een volledige lesbevoegdheid (Pabo-diploma), bij voorkeur aangevuld met een opleiding IB
 • ervaring als Intern Begeleider
 • communicatieve vaardigheid, flexibiliteit, reflectief vermogen en zelfstandigheid
 • ervaring in het coachen en begeleiden
 • goede vaardigheden op het gebied van het coördineren van werkzaamheden
 • het vermogen om goed samen te werken met de verschillende disciplines binnen de school
 • een visie op onderwijsvernieuwing en verbetering
 • ervaring en affiniteit met de doelgroep is een pre
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken wij graag kennis met jou. Je kunt via onderstaande knop solliciteren. Je kunt reageren tot en met 10 juni aanstaande. De gesprekken vinden in de week van 12 juni plaats. Als je inhoudelijke vragen hebt, kun je terecht bij Jolanda Wassenaar, teamleider, via j.wassenaar@auris.nl.