Docent wiskunde / natuurkunde 0,3 - 0,4 fte vmbo onderbouw

Functieomschrijving

Waar ga je werken

Het Auris College Rotterdam is een VSO school voor leerlingen met een cluster 2 indicatie. De school is gelegen in Rotterdam, Prins Alexander en telt 87 leerlingen in de afdelingen praktijkonderwijs en vmbo. De leerlingen hebben een leeftijd tussen 12 en 20 jaar en de gemiddelde klassengrootte bedraagt 13 leerlingen. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op onze website.


Wat ga je doen

Je geeft in deze rol voornamelijk les aan de leerlingen van het vmbo onderbouw en enkele groepen binnen de praktijkroute. De leerlingen die jij lesgeeft hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of zijn doof (d) of slechthorend (sh). Het is dus belangrijk dat jij hier goed mee om weet te gaan. In de meeste klassen wordt les gegeven in Nederlands ondersteund met gebaren. Affiniteit met pubers, taal en communicatie is daarom hard nodig. Dit allemaal naast jouw uitmuntende kennis van wiskunde en rekenen uiteraard!


Dit doe je uiteraard niet alleen. Binnen de school staat een multidisciplinair team voor jou klaar om jou te ondersteunen bij jouw werkzaamheden. Het is dus belangrijk dat jij hiervan de meerwaarde inziet en goed kunt samenwerken met de verschillende expertises binnen de school.


Voor het nieuwe schooljaar 2022-2023 zijn wij op zoek naar een wiskundedocent voor 0,4 fte. Meer werken is ook mogelijk. Zie daarvoor onze andere vacature Docent VSO. Heb jij de gouden formule om jouw leerlingen verder te helpen in hun ontwikkeling?

Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent. Uitdagend werk verdient uiteraard ook waardering. Daarom biedt Auris;

 • een plek in een enthousiast, betrokken team dat de best mogelijke onderwijsresultaten met de leerlingen wil behalen;
 • ruimte voor professionele ontwikkeling;
 • een werkplek om mee te bouwen aan optimaal onderwijs;
 • geweldige leerlingen met uitdagende vraagstellingen
 • een salaris conform de CAO PO, schaal L11, maximaal € 4.534,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling

Functievereisten

Wie ben jij

Jij bent een docent wiskunde en/of rekenen die energie haalt uit nét dat stapje extra zetten voor jouw leerlingen. Daarnaast neem jij mee:

 • een tweedegraads onderwijsbevoegdheid wiskunde of een pabo diploma en affiniteit met wiskunde / natuurkunde
 • de bereidheid tot bijscholing m.b.t. kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en leerlingen die doof of slechthorend zijn via de Auris Academie;
 • bereidheid en mogelijkheid om de Nederlandse Gebarentaal te leren
 • affiniteit met pubers, taal en communicatie;
 • ervaring en affiniteit met het lesgeven binnen het vmbo
 • een communicatieve, reflectieve en zelfstandige (werk)houding
 • collegiale vaardigheden om professioneel te werken in een multidisciplinair team;
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Dan maken wij graag kennis met jou. Klik op onderstaande knop om te solliciteren. Dit kan doorlopend. De gesprekken plannen we apart voor elke geschikte kandidaat in. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Anne Stijn van Nes of Sandra den Besten, teamleiders Auris College Rotterdam, via e-mail a.v.nes@auris.nl en telefoonnummer 010-4552318.