Docent Voortgezet Speciaal Onderwijs (fulltime of parttime)

Functieomschrijving

Wat ga je doen
Jij bent verantwoordelijk voor het creëren van het perfecte leerklimaat van iedere leerling. Jij werkt binnen de school als leerkracht binnen onze leerroutes arbeid en vervolgonderwijs (praktijkonderwijs en vmbo onderbouw). De leerlingen die jij lesgeeft hebben een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en/of een auditieve beperking. Het is dus belangrijk dat jij hier goed mee om weet te gaan. Affiniteit met pubers, taal en communicatie is daarom hard nodig.


In deze rol geef je voornamelijk theoretische vakken zoals Nederlands, rekenen, biologie en computervaardigheden. Jij bent in staat om in al jouw lessen de ontwikkeling van de leerling centraal te laten staan. 


Uiteraard hoef je dit niet alleen te doen. Binnen de school staat een multidisciplinair team voor jou klaar om jou te ondersteunen bij jouw werkzaamheden. Het is dus belangrijk dat jij hiervan de meerwaarde inziet en goed kunt samenwerken met de verschillende expertises binnen de school.


Wij zijn met ingang van het nieuwe schooljaar 2022-2023 op zoek naar een docent voortgezet speciaal onderwijs voor drie dagen per week (0,6 fte). De werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag. Je gaat voornamelijk aan de slag in de VMBO Onderbouw. Kom jij ons team versterken?


Om ons team compleet te maken, zoeken wij nog een docent wiskunde voor twee dagen per week (0,4 fte). 

Wil jij fulltime bij ons aan de slag dan is een combinatie met deze functie een goede optie. Het is ook mogelijk om alleen op de wiskunde lesuren te solliciteren. Zie hiervoor de vacature Docent Wiskunde 0,4 fte vmbo onderbouw  We bespreken graag jouw mogelijkheden. 


Waar ga je werken

Het Auris College Rotterdam is een school voor leerlingen van 12 tot 20 jaar. Wij verzorgen onderwijs aan leerlingen met een Taalontwikkelingsstoornis en leerlingen die doof of slechthorend zijn. Wij bereiden leerlingen voor op dagbesteding, werk of vervolgonderwijs in de bovenbouw vmbo. Wij stemmen het lesaanbod af op de behoefte en mogelijkheden van de leerling. Leerlingen volgen onderwijs in de praktijkroute of in het vmbo. Je kunt hier meer informatie vinden over onze school en over Auris.

Wat bieden wij jou
Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent. Uitdagend werk verdient uiteraard ook waardering. Daarom biedt Auris;

 • een plek in een enthousiast, betrokken team dat de best mogelijke onderwijsresultaten met de leerlingen wil behalen;
 • ruimte voor professionele ontwikkeling;
 • een werkplek om mee te bouwen aan optimaal onderwijs;
 • geweldige leerlingen met uitdagende vraagstellingen
 • een salaris conform de CAO PO, schaal LC, maximaal € 5.087,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling

Functievereisten

Wie ben jij

Jij bent een Leraar die energie haalt uit nét dat stapje extra zetten voor jouw leerlingen. Daarnaast neem jij mee:

 • een pabo diploma
 • de bereidheid tot bijscholing m.b.t. kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en leerlingen die doof of slechthorend zijn via de Auris Academie;
 • bereidheid en mogelijkheid om de Nederlandse Gebarentaal te leren
 • affiniteit met pubers, taal en communicatie
 • ervaring en affiniteit met het lesgeven binnen het vmbo of het speciaal onderwijs
 • een communicatieve, reflectieve en zelfstandige (werk)houding
 • collegiale vaardigheden om professioneel te werken in een multidisciplinair team;
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met jou. Klik op onderstaande knop om te reageren. In verband met de vakantieperiode nemen we telefonisch contact op met geschikte kandidaten en plannen daarna sollicitatiegesprekken. Heb je vragen, neem dan contacat op met Tonny Keijers, corporate recuiter a.i., via t.keijers@auris.nl of 06 246 77 328.