Docent Nederlandse Gebarentaal

Functieomschrijving

Binnen Auris zetten we ons in op de communicatieve ontwikkeling van kinderen en jongeren met een TOS, doof of slechthorend. We zijn op zoek naar een Docent NGT die hier een actieve rol in wilt spelen. Dus houd jij van afwisseling, adviseren, coachen en flexibiliteit? Dan zijn we op zoek naar jou!


Docent Nederlandse Gebarentaal

(0,6-0,8 FTE)


Waar ga je werken

Auris geeft hulp aan iedereen die moeite heeft met horen, spreken of taal. Auris onderzoekt, behandelt, ondersteunt en geeft onderwijs. Passend bij wat nodig is. En voor elke leeftijd.

Auris heeft onlangs opnieuw haar visie op gebarentrainingen geformuleerd. Het is wetenschappelijk aangetoond dat NGT-geschoolden betere NmG gebruikers zijn dan niet NGT geschoolden. Daarom starten gebarencursussen bij Auris met een NGT aanbod. Daarna zijn deelnemers vrij om een keuze te maken om de gebaarvaardigheid verder te ontwikkelen door middel van NGT en NmG.

Wat ga je doen
Als Docent NGT lever jij een belangrijke bijdrage aan Auris als expertiseorganisatie. Jij verzorgt het NGT-aanbod en de NGT/NMG-activiteiten op de afdeling Ambulante behandeling in Rotterdam, hierbij werk je nauw samen met ouders, collega’s en de Auris scholen en behandelgroepen. Het (cursus) aanbod vindt plaats op locatie of bij ouders thuis.

Wij zoeken een docent voor de Regio West (Rotterdam e.o.) die deze uitdaging graag aangaat binnen Auris. De werkdagen zijn bespreekbaar.

Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent.
Daarnaast biedt Auris jou;

 • een aantrekkelijke functie in een deskundig multidisciplinair team
 • een boeiende doelgroep
 • een zelfstandige en afwisselende baan
 • een open werkcultuur met deskundige collega’s
 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO GZ, inschaling (FWG 50) met een max. van € 3.894,- afhankelijk van opleiding en ervaring
 • pensioen bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • een tijdelijk dienstverband vooralsnog voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op verlenging

Functievereisten

Wie ben jij

Jij bent een enthousiaste en didactisch sterke NGT docent die die op zelfstandige basis werkt. Daarnaast neem jij mee:

 • een afgeronde bachelor opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal
 • beheersing van de Nederlandse Gebarentaal als moedertaal of NGT op B2 of C niveau.
 • de competenties om inhoudelijk cursisten te kunnen ondersteunen op het gebied van gebaarvaardigheid
 • de gave om speels, planmatig en doelgericht te kunnen werken
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Solliciteren

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Jolanda Overmeer, Ambulant behandelaar bij Auris Zorg regio West, via e-mail j.overmeer@auris.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Marco Wouters, teamleider Auris Zorg regio West, via e-mail: m.wouters@auris.nl. De gesprekken vinden doorlopend plaats.

Kandidaten die doof of slechthorend zijn worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Meer over Auris

De ambulante behandeling van Auris Zorg varieert, naar gelang de zorgvraag, van consultatie en kortdurende behandeling tot langdurende behandeling en cursussen. Er vindt samenwerking plaats met het audiologisch centrum, de behandelgroepen, de Auris scholen en het cursuscentrum in de regio. 

Auris Zorg regio West is onderdeel van de Koninklijke Auris Groep. De Koninklijke Auris Groep is expertise centrum en de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. De kernwaarden van Auris zijn: de cliënt centraal, intern en extern verbinden en rekenschap & resultaat. Meer informatie kunt u vinden op www.auris.nl