Docent Nederlandse Gebarentaal

Functieomschrijving

Wat ga je doen

Jij zorgt ervoor dat onze cliënten zich (beter) kunnen uiten! Als docent Nederlandse Gebarentaal (NGT) verzorg je het NGT-aanbod en de NGT-activiteiten op de tweetalige Auris school in Utrecht. Binnen het multidisciplinaire team werk jij aan de taalontwikkeling van deze leerlingen.


Je werkt met dove en slechthorende kinderen in de basisschool leeftijd. Het is daarom belangrijk dat jij goed aansluit op hun belevingswereld en kennis hebt van de problemen waar deze kinderen tegenaan lopen. Daarnaast zoeken wij iemand die zelfstandig kan werken, maar ook graag de samenwerking binnen het team opzoekt. Je doet het uiteindelijk samen! 


Wij zijn vanaf december 2021 op zoek naar een docent NGT voor 8 uur per week. Je geeft 2 dagdelen per week les aan de kinderen van de doof/sh groepen 1 t/m 4. Kom jij ons team versterken? 


Waar ga je werken

Auris Fortaal is onderdeel van de Koninklijke Auris Groep, de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Wij verzorgen onderwijs aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), kinderen met een auditieve problematiek en kinderen met een stoornis in het autisme spectrum (ASS). Kijk op onze website voor meer informatie over onze school en onze werkwijze.

Functievereisten

Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich dagelijks in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent.
Daarnaast biedt Auris jou;

 • een aantrekkelijke functie in een deskundig multidisciplinair team
 • een boeiende doelgroep
 • een zelfstandige en afwisselende baan
 • een open werkcultuur met deskundige collega’s
 • salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO PO, schaal 11 maximaal €4.434,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring


Wie ben jij

Jij bent een enthousiaste en didactisch sterke NGT docent die zich graag inzet voor een jonge doelgroep. Daarnaast neem jij mee;

 • een afgeronde bachelor opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal.
 • ervaring en affiniteit met de doelgroep basisschool leerlingen
 • de competenties om inhoudelijk collega’s te kunnen ondersteunen op het gebied van gebaarvaardigheid
 • het talent om het (gebaren)taalaanbod en (gebaren)taalactiviteiten aan te bieden die aansluiten op het taalniveau van de leerlingen
 • een zelfstandige werkhouding, die ook in een in multidisciplinair team functioneert
 • de gave om speels, planmatig en doelgericht te kunnen werken
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden
 • bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken we graag kennis met jou. Klik op onderstaande knop om te reageren. Je kunt reageren tot en met 5 december. De gesprekken vinden zo snel mogelijk na de sluitingsdatum plaats. Voor vragen over de vacature of de school kun je terecht bij Ellis van Wageningen, Teamleider Auris Fortaal via e.wageningen@auris.nl, of via 030 261 2404.