Bedrijfsjurist

Functieomschrijving

Waar ga je werken

Auris is expert op het gebied van taal, spraak en communicatie. Wij bieden ondersteuning aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en aan dove en slechthorende kinderen. Dit doen wij vanuit onze eigen SO scholen, vanuit onze behandellocaties en vanuit onze ambulante dienst. Daarnaast verrichten wij wetenschappelijk onderzoek voor en naar onze doelgroep en zijn wij een trotse expertiseorganisatie binnen de zorg.


Ons prachtige kantoor zit in Rotterdam. Vanuit hier biedt Auris de organisatorische, personele, beleidsmatige en wetenschappelijke ondersteuning die het werk in het primaire proces zoveel mogelijk ontlast. Auris Ondersteunende Diensten bestaat uit de afdelingen: Communicatie, HR, BOK, ICT en Bedrijfsvoering. Zij werken onder de Raad van Bestuur, bestaande uit twee leden. Jij werkt in deze rol samen met de collega’s die de invulling van de bestuursondersteuning vormgeven. Wil je meer weten over onze organisatie en werkwijze? Kijk dan op onze website.


Wat ga je doen
Als bedrijfsjurist ben jij het eerste aanspreekpunt als het gaat om juridische vraagstukken waar Auris als organisatie mee te maken heeft. Auris heeft grote ambities en wij zoeken iemand die ons helpt dit waar te maken.


Auris heeft naast 1700+ medewerkers, ook veel te maken met partijen als zorgverzekeraars, samenwerkingspartners en universiteiten. Op juridisch gebied vervul jij hierin een centrale rol. Jij hebt kennis van contractrecht, bestuursrecht en/of ondernemingsrecht en bent in staat om overeenkomsten en contracten op te stellen, te controleren en te wijzen op verplichtingen/rechten van de organisatie. Jij geeft gevraagd en ongevraagd advies binnen de organisatie over juridische vraagstukken. Ook signaleer jij wetswijzigingen of onrechtmatigheden en adviseer jij hoe Auris hiermee om moet gaan.
Je hebt kennis van corporate governance & compliance en zorgt ervoor dat Auris ook juridisch gezien toekomstbestendig te werk gaat.


Wij zijn op zoek naar een bedrijfsjurist met brede kennis en interesse. Je bent namelijk ook adviserend naar andere onderdelen van de organisatie. Jouw advies wordt bijvoorbeeld gevraagd bij zaken als het toetsen van statuten, opstellen samenwerkingscontracten met andere partijen in verband met innovatie. Ook werk je samen met afdelingen als inkoop, financiën en onderzoek.


Wij zijn op zoek naar een creatieve en doortastende bedrijfsjurist die ons kan ondersteunen voor 24-40 uur per week. Kom jij onze organisatie versterken?

Functievereisten

Wat bieden wij jou

Kennis staat bij ons centraal. Iedere dag opnieuw zetten onze professionals zich in voor het gezamenlijk doel. Auris biedt ruimte voor elke professional met zijn eigen expertise. Dit maakt de werkomgeving van Auris dynamisch, leerzaam en uitdagend. Een werkomgeving waarin jij als professional continu in ontwikkeling bent.
Daarnaast biedt Auris jou;

 • Een overeenkomst voor 24-40 uur per week voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Salaris binnen de CAO PO- OOP schaal 13, maximaal €5.990,- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling
 • Werken voor een mooie en uitdagende doelgroep, waar jij jezelf dagelijks voor in kunt zetten
 • Werken in een lerende organisatie, waar er ruimte is voor ontwikkeling en reflectie
 • Mogelijkheden voor training en opleiding
 • Ruime mogelijkheden om flexibel en plaats-onafhankelijk te werken
 • 53,5 vakantiedagen per jaar, op basis van een fulltime dienstverband
 • Pensioenopbouw via ABP


Wie ben jij

Jij hebt als bedrijfsjurist al de nodige stappen gemaakt binnen het werkveld. Je hebt affiniteit met de doelgroep en houdt van een uitdaging. Daarnaast neem jij mee:

 • Een afgeronde WO-opleiding Rechten
 • Kennis en affiniteit met contractrecht, bestuurs- en/of ondernemingsrecht, governance en compliancy
 • Een beschikbaarheid van 24-40 uur per week
 • Kennis van- en ervaring in de zorg- en/of onderwijssector
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het adviseren op (complex) juridisch niveau
 • De gave om overal een uitdaging in te zien. Jij geeft juridisch advies in de breedste zin van het woord
 • Een werkhouding die de kernwaarden van Auris (samen, zorgvuldig, slagvaardig) representeert


Solliciteren

Enthousiast geworden? Dan maken wij graag kennis met jou. Klik op onderstaande knop om te reageren. Tot en met 31 augustus kun je solliciteren. De gesprekken vinden plaats in de tweede helft van september. Voor vragen over de vacature of procedure kun je contact opnemen met Lars Tigchelaar, Corporate Recruiter, via l.tigchelaar@auris.nl. Vanwege de vakantieperiode is hij vanaf 16 augustus bereikbaar via 0634128870. Bij indiensttreding is een VOG vereist.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld